ULUG mini-hackathon 15.04

2015-04-18 10:00
2015-04-18 20:00
Studiefrämjandets Logo

Plats: Studiefrämjandet, Portalgatan, Uppsala

Lördagen den 18 april är det dags för ännu en heldag med ULUG mini-hackathon!

Hacka på ditt projekt, hårdvara som mjukvara. Installera en exotisk Linuxvariant, eller bjud med någon som aldrig provat fri mjukvara - Valet är ditt! Detta är ett tillfälle att diskutera teknik och lösningar med den stora samlade kunskapsbasen som finns i ULUG, och ett tillfälle att utbyta erfarenheter med andra medlemmar.

Oavsett om du vill sitta och hacka i gott sällskap, eller jobba i något gemensamt projekt är du varmt välkommen till ULUG mini-hackathon. Vill du bara dricka kaffe och prata med folk utan att ha något direkt projekt går det lika bra!

Du sätter själv ambitionsnivån på vad du vill göra med denna dag.

Vi börjar kl 10.00 och håller på fram till kl 20.00.

ULUG mini-hackathon arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

FAQ

Hur tar man sig dit med kollektivtrafik?
Närmaste busshållplats heter Portalgatan. Där stannar buss nummer 2.

Vad finns det för parkeringsmöjligheter?
Det finns gott om parkeringsplatser i området, men i princip alla är betalparkeringar nu för tiden om man inte vill gå en bit, därför är det allra enklast att parkera direkt utanför där det kostar 10 kr/h eller 50 kr/dygn. Det går endast att betala med kort på den parkeringen.

Vad ska jag ta med mig?
De allra flesta har med sig en laptop, sen är det upp till dig med vad du vill sitta med.Har du något mindre hårdvaruprojekt är det ett perfekt tillfälle att ta med det. Undvik bara arbeten som skräpar ner så funkar nog det mesta. Du behöver själv ta med dig allt du kan tänkas behöva, om du inte har tur och kan låna från en annan deltagare.

Finns det Internetanslutning?
Det kommer att finnas både trådlös och trådbunden Internetanslutning. Antalet ethernetportar är begränsat och du behöver ta med dig en egen lång patchkabel.

Hur blir det med mat under dagen?
Vi brukar gå iväg tillsammans i en stor eller några mindre grupper och hitta något ställe att äta på. Det har även förekommit att vi beställt mat med utkörning och ätit på plats. Alla betalar sin egen mat. Det går naturligtvis även bra att ta med sig mat och stanna kvar och äta på plats.

Kaffe då?
Det kommer att finnas kaffe under hela dagen!

Varför behöver man uppge kön vid registreringen?
För att få hålla våra arrangemang i Studiefrämjandets lokaler behöver vi rapportera det totala antalet deltagare och andelen kvinnor/män. Kraven kring rapporteringen kommer i slutändan från staten eftersom verksamheten bedrivs med stöd av statsbidrag.

Min fråga finns inte med här, vad ska jag göra?
Skicka ett mail till info@ulug.se så gör vi vad vi kan för att svara!