ULUG mini-hackathon 13.09

2013-09-07 10:30
2013-09-07 21:30
Studiefrämjandets Logo

Plats: Studiefrämjandet, Portalgatan, Uppsala

Ett event för både stora och små händelser.

Lördagen den 7 september är det dags för ännu en heldag med ULUG mini-hackathon - nu med Keysigning Party!

Hacka på ditt projekt, hårdvara som mjukvara. Installera en exotisk Linuxvariant, eller bjud med någon som aldrig provat fri mjukvara - Valet är ditt! Detta är ett tillfälle att diskutera teknik och lösningar med den stora samlade kunskapsbasen som finns i ULUG, och ett tillfälle att utbyta erfarenheter med andra medlemmar.

Oavsett om du vill sitta och hacka i gott sällskap, eller jobba i något gemensamt projekt är du varmt välkommen till ULUG mini-hackathon. Vill du bara dricka kaffe och prata med folk utan att ha något direkt projekt går det lika bra!

Du sätter själv ambitionsnivån på vad du vill göra med denna dag.

Vi börjar kl 10.30 och håller på fram till kl 21.30.

ULUG mini-hackathon arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Keysigning Party

I samband med mini-hackathon 13.09 kör vi ett Keysigning Party. Det innebär att alla deltagare som har en PGP/GPG-nyckel signerar nycklar åt varandra för att förstärka web of trust.

Alla deltagare sätter sina egna regler för vilka nycklar de är villiga att signera. Det vi gör är att hjälpa till att samordna nyckelsigneringen genom att sammanställa en lista över alla nycklar baserat på de nyckel-IDn ni skriver in vid registreringen. Listan innehåller nyckel-ID, innehavarens namn och e-postadress, fingeravtryck, storlek, typ, samt kryssrutor så du kan bocka av nyckel för nyckel när du verifierat fingeravtrycket och kollat innehavarens ID-kort.

Det kommer givetvis även finnas möjlighet att få hjälp med att komma igång med PGP/GPG på hackathonet samt att få reda på mer om hur det används, hur man bör göra samt bra vanor att ha.

FAQ

Hur tar man sig dit med kollektivtrafik?
Närmaste busshållplats heter Portalgatan. Där stannar buss nummer 2.

Vad finns det för parkeringsmöjligheter?
Det finns gott om parkeringsplatser i området. Direkt utanför ingången finns det möjlighet att parkera kostnadsfritt. Vid husets kortsida, precis vid infarten från gatan, finns det betalparkering. På gatan finns det blandat platser som är kostnadsfria och platser där man behöver betala. Var uppmärksam på skyltningen bara.

Vad ska jag ta med mig?
De allra flesta har med sig en laptop, sen är det upp till dig med vad du vill sitta med.Har du något mindre hårdvaruprojekt är det ett perfekt tillfälle att ta med det. Undvik bara arbeten som skräpar ner så funkar nog det mesta. Du behöver själv ta med dig allt du kan tänkas behöva, om du inte har tur och kan låna från en annan deltagare.

Se till att komma ihåg att ta med dig din nyckels fingeravtryck samt ett giltigt ID-kort om du deltar i Keysigning Partyt.

Finns det Internetanslutning?
Det kommer att finnas både trådlös och trådbunden Internetanslutning. Antalet ethernetportar är begränsat och du behöver ta med dig en egen lång patchkabel.

Hur får jag fram mitt nyckel-ID/fingeravtryck?
Kör "gpg --fingerprint <ditt@uid>". Första raden ser ut ungefär såhär "pub 4096R/84877331 2013-08-16" och i det exemplet är "84877331" ditt nyckel-ID. Raden under innehåller nyckelns fingeravtryck.

Hur blir det med mat under dagen?
Vi brukar gå iväg tillsammans i en stor eller några mindre grupper och hitta något ställe att äta på. Det har även förekommit att vi beställt mat med utkörning och ätit på plats. Alla betalar sin egen mat. Det går naturligtvis även bra att ta med sig mat och stanna kvar och äta på plats.

Kaffe då?
Det kommer att finnas kaffe under hela dagen!

Varför heter det mini-hackathon "13.09"?
För att hackathonet äger rum 2013 (13), i September (månad 09).

Trivia: Det är taget ifrån sättet som Ubuntus olika utgåvor betecknas. Exempelvis släpptes den senaste utgåvan i April (månad 04), 2013 och heter "Ubuntu 13.04".

Varför behöver man uppge kön vid registreringen?
För att få hålla våra arrangemang i Studiefrämjandets lokaler behöver vi rapportera det totala antalet deltagare och andelen kvinnor/män. Kraven kring rapporteringen kommer i slutändan från staten eftersom verksamheten bedrivs med stöd av statsbidrag.

Min fråga finns inte med här, vad ska jag göra?
Skicka ett mail till info@ulug.se så gör vi vad vi kan för att svara!